fbpx

10 vinkkiä, miten boostaan LinkedIn-profiilia

Artikkelit

LinkedIn on maailman suosituin ammatilliseen verkostoitumiseen tarkoitettu verkkopalvelualusta. LinkedIn on työelämän facebook, jolla pidetään yhteyttä omiin työkavereihin, asiakkaisiin, yhteistyökumppaneihin ja muihin kontakteihin. Jos työskentelet tietotekniikka-, ohjelmisto-, markkinointi-, media- ja viestintäalalla, etkä ole LinkedInissä, niin sinua ei ole olemassa. Pelkkä profiili on kuin kivijalkaliike, joka on olemassa mutta ei ole koskaan auki. Hyödylliseksi profiilisi muodostuu vasta, kun olet aktiivinen: osallistut keskusteluun ja aloitat niitä. Nostat asiantuntijuuttasi jakamalla alasi blogikirjoituksia ja mielipidejohtajien ajatuksia, sekä saat viimeisimmän tiedon, mitä toimialallasi tapahtuu. Vinkkien avulla voit nostaa profiilisi näkyvyyttä.

1.Perusasiat kuntoon

Aloita selkeällä otsikolla, jossa kerrot, mitä teet tai oletko käytettävissä nopeasti. Luetteloi työpaikat ja kerro työtehtävistäsi. Hyödynnä tekstissä avainsanoja, jotka kuvaavat osaamistasi parhaiten ja joita toimialallasi käytetään. Esimerkiksi headhunterit käyttävät LinkedIniä etsiessään ihmisiä eri työtehtäviin. Hyödynnä kuvien, linkkien ja liitetiedostojen mahdollisuudet jokaisen työpaikan alla. Voit myös laittaa osiot siihen järjestykseen kuin haluat niiden näkyvän verkostollesi.

2. Summary

Summary-osio on hissipuhe eli tiivis yhteenveto siitä, kuka olet, mitä teet, mitä osaat ja mitä haluat tehdä seuraavaksi. Jos etsit töitä, niin kerro, minkälaisia töitä etsit ja tuo esiin yhteystietosi. LinkedInissä kirjoitetaan minämuodossa ja englanninkielellä. Jos kohderyhmäsi on suomalainen, voit myös laittaa lisäksi yhteenvedon suomenkielellä. Suomenkielinen teksti ei näy haussa. Siksi suosittelen englanninkielen käyttöä.

 3. Persoona esiin

Tuo persoonasi esiin kuvin ja sanoin. Käytä hyväksesi LinkedInin taustakuvaa tuomaan esiin osaamistasi tai persoonaasi. Profiilikuva kuvaa ammatillista persoonaasi. Poseeraukset lasten tai lemmikkien kanssa eivät kuulu tänne. Kerro vielä harrastuksistasi ja mielenkiinnonkohteistasi, luottamus- ja vapaaehtoistyöstä.

 4. Verkoston kasvattaminen

Joko olet liittänyt entiset ja nykyiset työkaverit ja yhteistyökumppanit verkostoosi? Entä opiskeluaikojen tutut ja ystävät, koulu- ja harrastuskaverit? Suomi on pieni maa. Ota tavaksi klikata verkostoosi uudet tuttavuudet ammatillisissa tilaisuuksissa ja koulutuksissa, samalla kun vaihdat käyntikortteja. Älä kuitenkaan liitä verkostoosi ihmisiä, jotka ovat sinulle tuntemattomia.

 5. Oma aktiivisuus

Lähde rohkeasti jakamaan ajatuksiasi, mielenkiintoisia artikkeleja ja blogikirjoituksia. Kommentoi muiden postauksia ja jaa hyvä postauksia eteenpäin. Muista, että LinkedIn toimii algorytmipohjaisesti, eivätkä kaikki postauksesi näy verkostollasi.

 6. Ryhmiin liittyminen

LInkedInissä on lukuisia ammatti- ja keskusteluryhmiä. Ammatillisissa verkostoissa keskustellaan ajankohtaisista toimialasi asioista, annetaan vinkkejä ja jaetaan uusinta tutkimustietoa. Liitä itsesi ainakin entisten työnantajien ja koulujen ja järjestöjen verkostoon. Etsi mielenkiintoisimmat ammattilaisryhmät, joihin lähdet aktiivisesti mukaan. Ryhmäkeskusteluissa verkostoidut uusien saman alan ihmisten kanssa, jotka voit liittää verkostoosi.

 7. Muiden suosittelu

Lähde rohkeasti suosittelemaan työkavereittesi ja yhteistyökumppaniesi osaamista, jonka takana voit seisoa. He tekevät sitä samaa sinulle. Voit myös pyytää kirjallisen suosituksen, joka näkyy sellaisenaan profiilisi alla.

 8. Blogikirjoitus LinkedIn Pulseen

Jos sinulla ei ole vielä blogia, niin voit kirjoittaa LinkedIn Pulseen, joka on LinkedInin blogialusta. Tässä on oivallinen mahdollisuus lähteä kasvattamaan henkilöbrändiäsi haluamaasi suuntaan.

 9. SlideSharen hyödyntäminen

LinkedIn osti muutama vuosi sitten SlideSharen, johon käyttäjät voivat ladata Powerpoint-esityksiä ja PDF-dokumentteja kaikkien näkyville. SlideSharen avulla materiaalit voivat olla hyödyksi uusille toimialanne palveluita etsiville asiakkaille. SlideShare-palveluun ladatut dokumentit tulevat nimittäin usein vastaan hakukoneiden hakutuloksissa. Siksi SlideSharea käytetään myös henkilöbrändin vahvistamiseen ja oman asiantuntijuuden esiintuomiseen.

10. Muu osaaminen esiin

Kerro harrastuksistasi ja mielenkiinnon kohteistasi. Niillä voi olla joskus ratkaiseva tekijä työpaikan saamisen kannalta. Rekrytoija saattaa etsiä sisustuksesta kiinnostunutta työntekijää kaupallisen osaamisen lisäksi.

Ammatillinen verkostoituminen vaatii rohkeutta lähestyä ihmisiä ja osallistua keskusteluihin. Jos et tuo osaamistasi esille, niin ei kukaan muukaan tuo sitä esille. Tiedolla pihtaaminen ei enää toimi, sillä tietoa on rajattomasti tarjolla. Yleinen sosiaalisen median etiketti on, että kun autat muita, niin muut auttavat sinua. Haluan lopettaa blogini Ville Tolvasen oivallukseen #sharingiscaring.