fbpx

Jooga ja hyvinvointi

Jooga ja hyvinvointi

Jooga on kokonaisvaltainen itsensä kehittämisen muoto mielen ja kehon hyvinvointiin. Jooga perustuu ikivanhaan intialaiseen joogatraditioon, josta on kehitetty erilaisia joogamuotoja Länsimaihin. Joogaan kuuluvat asana- ja hengitysharjoitukset sekä meditaatio. Jooga sopii kaikille ja kaikenikäisille.

Jooga antaa energiaa, edistää hyvää oloa ja palautumista, lievittää stressiä, ja rentouttaa sekä lihaksia että mieltä. Jooga helpottaa selkäkipuja, kehittää kehonhallintaa ja tasapainoa, parantaa liikkuvuutta ja unen laatua sekä vahvistaa kehoa. Jokainen varmasti löytää oman, henkilökohtaisen joogapolun.

Jooga auttaa myös työssäjaksamiseen ja työhyvinvointiin. Lyhyiden joogaharjoitusten ottaminen työpäivän aikana on osoitettu olevan yksi tehokkaimmista keinoista auttaa työntekijää voimaan hyvin; vähentämään stressiä, lisäämään keskittymiskykyä, parantamaan työtehokkuutta ja positiivista asennetta itseään ja työyhteisöä kohtaan Lähde.

Minun joogatarina

Jooga tuli elämääni alkuvuodesta 2001, kun palasin työelämään vanhempain vapaalta. Työpaikalla oli tarjolla astangajoogaa kerran viikossa. Rakastuin lajiin ja siitä alkoi joogamatkani. Kun myöhemmin uuvuin, enkä jaksanut enää harrastaa astangajoogaa, löysin tilalle lempeän hathajoogan. Myöhemmin ihastuin ilmajoogaa, josta olen saanut apua skolioosiini, ja yin joogaan, joka rauhoittaa sekä kehon ja mielen.

Valmistuin joogaopettajaksi YogaNordicin 200h (RYT-200)  koulutuksesta vuonna 2021. Viime vuonna osallistuin Michelle Dortignacin Unnata Aerial Yoga Teacher Trainingiin Espoossa. Opetan yinjoogaa, lempeää hathajoogaa ja ilmajoogaa.

Varaa oma yksityistunti itselle tai pyydä minut työpaikallesi pitämään joogatuntia.

Yin jooga - joogaa kaikille

Yin jooga on lempeä joogamuoto, jossa keskitytään venyttämään kehon ja mielen kireyksiä pois pitkäkestoisilla asennoilla, jotta päästään syvälle kehon tiiviisiin sidekudoksiin eli faskiaan. 

Yin jooga luo tilaa kehossa, jotta parasympaattinen hermosto pääsee aktivoitumaan ja nivelten väliin tulee tilaa liikkeelle nestekierrolle. Yin jooga -harjoitus parantaa kehon liikkuvuutta, vahvistaa luita ja rentouttaa mieltä. Yin joogan juuret ovat intialaisen joogaperinteen lisäksi kiinalaisessa lääketieteessä ja taolaisessa filosofiassa. Yin jooga sopii kaikille ja kaikenikäisille. 

Opetan yin joogaa sunnuntaisin Joogastudio DoLifessä Lauttasaaressa.

Ilmajooga, air yoga, aerial yoga

Ilmajoogassa yhdistyy perinteisen hathajoogan elementit, jossa apuvälineenä käytetään ilmajoogaliinaan eli hammockia. Ilmajooga fyysinen asanaharjoitus, joka korjaa kehon linjausta, lisää hapenottokykyä, vahvistaa lihaksia ja rauhoittaa mieltä.

Ilmajooga tuo uuden näkökulman perinteiseen lattialla tehtävään asanaharjoitukseen. Liinan kanssa pääsee harjoittelemaan asentoja, joihin ei välttämättä ilman tuomaa avusta pystyisi.

Ilmajooga kehittää monipuolisesti kehonhallintaa, liikkuvuutta ja lihasvoimaa. Painovoima venyttää selkää lempeästi ja tuo nikamien väliin tilaa. Ilmajooga sopii kaikille ja kaikenikäisille, erityisesti selkäongelmista kärsiville.

Ilmajooga auttaa vapauttamaan kroonista jännitystä kehosta:

  • hartioista (trapeziuslihas)
  • keskivartalosta ja vatsan alueelta
  • lonkankoukistajista ja etureisistä

Pyydä minut ilmajoogaopettajaksi tai sijaiseksi studiollenne.

Hathajooga on lempeä joogamuoto - joogaopettaja Kati Saario

Hathajooga

Kaikki joogalajit perustuvat hathajoogatraditioon 2000 vuoden takaa Intiaan. Patañjalin muinaisen Yoga Sutran mukaan hathajooga eli fyysinen joogaharjoitus suunniteltiin helpottamaan mielen täydellistä ymmärtämistä ja hallintaa.

Hathajooga rauhallisesti etenevä joogalaji, jossa tunneilla tehdään asanaharjoituksen lisäksi myös hengitys- tai meditaatioharjoituksia. Hathajoogassa tavoitellaan kokonaisvaltaista kehon ja mielen hyvinvointia, itsetuntemusta ja elinvoimaa.

Asanaharjoitus on monipuolinen, mutta rauhallinen fyysinen harjoitus, jossa kehoa lämmitetään hengityksen tahtiin. Asennoissa pysytään useamman hengityksen ajan. Hengitys auttaa avaamaan kehon jumeja. Lempeä hathatunti ei edellytä aiempaa joogakokemusta.

Pyydä tarjousta työpaikan hathajoogaryhmälle.