fbpx

Näin perustat LinkedIn-profiilin

Artikkelit

LinkedIn on maailman suurin ammatilliseen verkostoitumiseen keskittynyt sosiaalinen media. Palvelun merkitys kasvaa edelleen ja Suomessakin sitä käyttää jo yli 1,2 miljoonaa henkilöä. LinkedIn-profiili lisää näkyvyyttäsi verkossa työnantajien, asiakkaiden ja yhteistyökumppanien silmissä ja profiilin avulla luot asiantuntijamielikuvaa sekä verkostoidut.

Linkedin-profiiliLinkedIstä on tullut modernin rekrytoijan yksi tärkeimmistä työkaluista. Se toimii valtavana CV-tietopankkina, jonka avulla rekrytoijat voivat löytää ja kontaktoida tuhansia aktiivisia ja erityisesti passiivisia työnhakijoita. LinkedInissä jokainen henkilö voidaan tunnistaa yksilötasolle. Hyvin täytettyyn LinkedIn-profiiliin kannattaa lisätä avainsanat, jotka kuvaavat osaamistasi ja muokata asetukset niin, että profiilisi löydetää

Työnhakijalle Linkedinissä on tarjolla valtava määrä työpaikkoja ympäri maailmaa sekä sitä kautta voidaan hakea työpaikkoja nopeasti LinkedIn-profiililla. LinkedIn on tutustumisen arvoinen sosiaalisen median kanava.

Ensiaskeleet LinkedIn-profiilin luomiseen

  1. Luo LinkedIn-tili osoitteessa linkedin.com. Etusivulla on lomake, täyttämällä sähköpostiosoitteen, luomalla salasanan ja hyväksymällä Linkedinin säännöt, rekisteröidyt palveluun.
  2. Seuraavaksi pääset vahvistamaan, että ettet ole robotti. Seuraa ohjeita ja toimi sen mukaan.
  3. Sen jälkeen Linkedin kysyy maata ja postinumeroa. Viimeisenä se kysyy viimeistä työtehtävän titteliä ja työpaikan nimeä (tähän voit kirjoittaa titteliksi Looking for new challenges ja työpaikaksi At home).
  4. LinkedIn pyytää vielä puhelinnumeroasi.
  5. LinkedIn lähettää vahvistussähköpostin sähköpostiosoitteesi, jonne saat vahvistussähköpostin. Vahvistuksen jälkeen voit kirjautua LinkedIniin ja viimeistellä profiilin.
  6. Saat 21 kertaa enemmän katsoja profiiliisi ja 9 kertaa enemmän verkostoitumiskutsuja, jos lisäät profiilikuvan (plus-merkistä). Lisää myös taustakuva, jolla voit vahvistaa ammatillista mielikuvaa.
  7. Täytä seuraavaksi työhistoriasi ja koulutus. LinkedIn muuttaa ne kronologiseen järjestykseen. Käytä avainsanoja ammattiosaamisen kuvaamiseen. Avainsanat ovat ammattiosaamisen termejä, joilla LinkedInin käyttäjät etsivät osaajia. Kun kirjoitat työkokemuksesta, niin kerro ainakin työtehtävät ja vastuualue, tärkeimmät saavutukset ja mitä teknologioita olet käyttänyt.
  8. Kirjoita lopuksi About-osio, johon kiteytät ydinosaamisesi ja mitä lisäarvoa tuotat työnantajalle. Jos olet etsimässä uutta työpaikkaa, kerro mitä töitä etsit, milloin voit aloittaa uusissa tehtävissä ja laita yhteystietosi esille.

LinkedInin käyttö on helppoa, mutta sen eri toimintoihin tutustuminen vie aikaa. LinkedIn-profiiliin on mahdollista ladata erilaisia tiedostoja, kuten dokumentteja, kuvia, linkkejä tai videoita. Mediatiedostojen lisääminen tekee profiilistasi visuaalisemman ja antaa enemmän tietoa osaamisestasi. Tarvitsetko apua LinkedIn-profiilin viilaamiseen? Ota yhteyttä!