fbpx

Ekonomi Summit 2016 – Innostusta, oivallustaja inspiraatiota kohtaamisissa

Artikkelit

Parin viikon takainen Ekonomi Summit kokosi ekonomiyhteisön kuuntelemaan ja kohtaamaan innostusta, oivallusta ja inspiraatiota. Apollo Live Clubissa järjestetty tilaisuus on oli ensimmäinen valtakunnallinen ekonomiyhteisön kokoontuminen vuosiin. Paikanpäällä oleva tunnelma oli energinen, innostava ja iloinen. Huikealle tapahtumalle oli selvästi tilausta, niin innostuneita Ekonomit verkostoituvat ja tapasivat entisiä opiskelukavereita ja kollegoita.

Brella – apua verkostoitumiseen

Tapahtumassa oli käytössä Brella-verkostoitumistyökalu. Brella toimii niin, että tapahtumaan osallistujat syöttävät omat tietonsa sovellukseen, kertovat, ketä haluaisivat tavata ja miksi, sekä missä asiassa voivat auttaa muita. Tietojen syöttämisen teki helpoksi se, että perustiedot tulivat LinkedInista. Verkostoitumistyökalu olikin yrittäjän unelma ja täytin  kalenterini tapaamisilla. Etsin bisnesmahdollisuuksia, yhteistyökumppaneita ja halusin kasvattaa verkostoani. Minulta pyydettiin apua LinkedIn-profiilin hyödyntämiseen bisneksessä ja luottamushenkilöyhteistyössä.

Pekka Hyysalo – esimerkki suomalaisesta sisusta

Ensimmäisen Ekonomi Summitin teemana oli innostus, oivallus ja inspiraatio. Innostusta herätteli freestylehyppääjä Pekka Hyysalo jakamalla uskomattoman kuntoutus- ja selviytymistarinansa sekä kertomalla FightBack-kuntoutuskonseptista aivovammapotilaille. Pekka on huima esimerkki siitä, mitä tahdonvoimalla voi saada aikaan. Hän myös toteutti unelmansa, joka oli pääseminen takaisin laskettelurinteeseen.

Missä ovat ekonomien esikuvat?

Markkinoinnin konkari Anne Korkeakosken puheenvuoro itsensä markkinoinnista herätti varmasti koko yhteisön miettimään, missä ovat ekonomien esikuvat ja roolimallit. Miten ekonomit näkyvät julkisuudessa? Tuli nolo hiljaisuus, kun Korkeakoski kysyi ekonomiesikuvia. Yksi tarjosi Lenita Airistoa, toinen Björn Wahlroosia. Kilpailu opiskelupaikoista, mihin lahjakkaat nuoret hakeutuvat opiskelemaan, kiihtyy. Ekonomit tarvitsevat roolimalleja, jotka innostavat nuoria hakeutumaan kauppatieteiden opiskelijoiksi.

Digitalisaatio on muuttanut työelämään niin, että jokaisen meistä on markkinoitava omaa osaamistaan, jotta tulemme löydetyksi. Keskinkertainen osaaja ajaa huippuosaajan ohi, jos hän on jatkuvasti näkyvillä. Korkeakoski painotti, että ekonomien tehtävä on nostaa Suomen sijoitusta kaupallistamisessa korkeammalle nykyisestä sijasta 39.

Jotta saisimme roolimalleja, niin Korkeakoski ehdotti, että yritysten avainhenkilöille pitäisi antaa suurempi rooli organisaation viestinnässä. Puhuvat päät eli ihmiset kiinnostavat yleisöä organisaatiota enemmän. Jokainen julkisuuspeliin osallistuja voi itse päättää, minkä asian asiantuntijaksi hän profiloituu, pohjalla toki oma osaaminen ja missä medioissa tai yhteisöissä hän näkyy. Tärkeintä on uskallus tehdä jotakin!

Innovaatiot ylläpitävät talouskasvua

Puhujaosuuden päätti tulevaisuudentutkija Esko Valtaoja, jonka mukaan suurin osa huonoista uutisista on hölynpölyä. Hän painotti sitä, että luontomme voi paremmin kuin muutama vuosikymmen sitten. Vaikka kulutuksemme kasvaa, niin sen rasittavuus luonnossa kasvaa kuitenkin hitaammin kuin kulutuksen kasvu. Valtaoja huomautti, että kun tarkastellaan pitkällä aikavälillä taloudellista kasvua, niin meillähän menee hyvin.  Innovaatiot ylläpitävät talouskasvua. Innovaatioita kehittävät laiskat ihmiset, jotka keksivät helpomman tavan tehdä asioita. Valtaosa tuotannon kasvusta syntyy aineettomista innovaatioista. Se mahdollistaa rajattoman talouskasvun.

Inspiraatiota kohtaamisista

Ekonomi Summitin päätti kauppatieteiden maisteri, flunssainen Anna Puu koskettavalla ja ihmisläheisellä esiintymisellä. Viihdemaailman yrittäjäkin tarvitsee ennen kaikkea ymmärrystä kaupallistamisesta ja talousasioista menestyäkseen. Parasta Ekonomi Summitissa olivat inhimilliset kohtaamiset. Kasvotusten tapahtuvien kohtaamisten merkitys korostuu digitaalisena aikana. Tässä asiassa Ekonomi Summit yli odotukset niin tehokkaiden Brella-tapaamisten kuin inhimillisten kohtaamisten kautta.

Blogi on alunperin julkaistu LinkedIn Pulsessa. Blogin kirjoittaja toimii HEKO Ekonominaisten puheenjohtajana.