fbpx

LinkedIn-yrityskäytössä

Artikkelit

Millaisen ensivaikutelman LinkedIn-yrityssivu antaa vierailijalle, joka tulee sinne ensimmäistä kertaa?

LinkedIn-yrityssivun elementit

Onko logo lisätty ja kansikuva harkittu, brändisi mukainen? Mitä kansikuva viestii katsojalle? LinkedIn-yrityssivun kansikuva on hyvä paikka tuoda esille tärkein asia, jonka haluat sivullesi tulijan ainakin tietävän yrityksestä, palveluista ja tuotteista.

Toinen tärkeä kohta on Tagline (120 merkkiä), johon voit lisätä yrityksesi sloganin tai avainsanoja sekä Button-osio, johon valita, minne haluat sivun vierailijat johdattaa, esim. kotisivullesi.

Kolmas tärkeä kohta onsivusi Overview-osio (2000 merkkiä).Kerrotko kattavasti, mitä yrityksesi tekee? Saako yritystäsi tuntematon selvän käsityksen mitä tarjoat ja ketä voit auttaa katsomalla Overview-sivuasi? Täytä Overview-sivulla lyhyt kuvaus yrityksestä ja palveluista. Tekstiin kannattaa lisätä avainsanoja, joita käytetään hakukoneessa, jotta yrityksesi löydetään. Lisää yhteystietokohtaan yhteystiedot

Sisältökalenteri auttaa pitämään julkaisujen tekemisen säännöllisenä ja vähentää myös niiden tekemiseen kuluvaa aikaa. Voit suunnitella löyhästi koko vuoden eteenpäin niin, että merkitset kalenteriin tiedossa olevat markkinoinnin kannalta tärkeät päivät ja ajanjaksot, kampanjat sekä muut tapahtumat. Toinen vaihtoehto on, että suunnittelet viikkotasolla, minkälaisia julkaisuja julkaiset eri viikonpäivinä.

Kilpailijaseuranta

Mitä kilpailijasi tai alasi menestyneimmät yritykset jakavat LinkedIn-sivuillaan? Miltä heidän yrityssivunsa näyttävät? Voitko oppia heiltä jotain? Saman alan yritysten LinkedIn-sivuja kannattaa benchmarkata omaa LinkedIn strategiaa ja sisältöjä suunnitellessa. Saatat saada idean omiin päivityksiisi jostakin sellaisesta, mitä kilpailijasi ei ole vielä käyttänyt.

Näkyvyys rakentuu säännöllisellä julkaisutahdilla

Usein näkee LinkedIn-sivuja, joihin on päivitetty pari julkaisua vuosi sitten. Säännöllisyys on kuitenkin some-markkinoinnin yksi tärkeimmistä asioista. Kun julkaiset säännöllisesti, seuraajasi tietävät odottaa sinulta uusia julkaisuja ja heillä pysyy mielenkiinto seurata sivuasi.

Mieti mikä on omalla kohdallasi sopiva julkaisutahti ja pysy siinä. Suosittelen, että julkaiset vähintään pari kertaa viikossa. Pidä kuitenkin huoli siitä, että julkaisusi ovat laadukkaita, linjassa keskenään sekä tuottavat hyötyä yrityssivun seuraajille.

Lisää julkaisujen loppuun aihetunnisteet eli hastagit. Aihetunnisteet auttavat käyttäjää löytämään mielenkiintoista sisältöä LinkedInistä.

Seuraa, minkälainen sisältö toimii

Julkaise vain sellaista sisältöä, mikä kiinnostaa seuraajiasi. Pystyt päättelemään sen seuraamalla julkaisujesi analytiikkaa LinkedIn-sivun Analytics,Updates-kohdassa. Seuraa, mitkä julkaisut saavat eniten aikaan reaktioita, kuten tykkäyksiä, kommentteja ja jakoja ja tee sitten samankaltaisia julkaisuja.

LinkedIn Content Suggestion-osiovoit syöttää avainsanoja julkaisuista, jotka saavat seuraajat sitoutumaan julkaisuun. Julkaisuja seuraamalla saat ideoita ja vinkkejä muiden toimivista julkaisuista.

Julkaisujen visuaalisuus

Visuaalinen elementti on ensimmäinen asia, johon kiinnitämme huomiomme selatessamme LinkedInin uutisvirtaa. Suosittelen valitsemaan kuvillesi jonkin visuaalisen ilmeen ja pysyttäytymään siinä. Tällä tavalla luot kuvia, jotka ovat seuraajien tunnistettavissa heidän selatessaan LinkedIniä, jolloin he todennäköisemmin huomaavat uudet julkaisusi.

Voit esimerkiksi lisätä logosi kaikkiin some-kuviisi, jotta ihmiset tunnistavat kuvasi heti. Voit myös lisätä kuviisi tekstiä ja muita elementtejä, jotka sopivat valitsemaasi tyyliin. Jos käytät kuvissasi tekstiä, graafisia elementtejä ja värejä, kannattaa valita tyyli graafisen ohjeistuksen mukaisesti.

80/20 sääntö

Voit pitää tätä sääntöä suuntaviivana yrityksesi LinkedIn-strategiassa. 80/20-sääntö tarkoittaa sitä, että 80 prosenttia julkaisemastasi sisällöstä tulee olla yleisöäsi viihdyttävää, hyödyllistä ja informatiivista, kun taas 20 prosenttia julkaisuista voi olla suoraan myyntiin keskittyviä.

Kiitos, kun luit julkaisun loppuun asti. Koitko blogin hyödylliseksi? Voit kiittää jakamalla sen somessa eteenpäin.