fbpx

Miltä LinkedIn-profiili näyttää vuonna 2018

Artikkelit

Kiinnostava sisältö on timanttia

Se, mitä jaat, kertoo sinusta ja sinun mielenkiinnon kohteista. Osa sisällöstä olisi hyvä olla omaa tuotantoa. Sisällöntuotanto ja jakaminen on verkoston auttamista. Unohda häpeä ja käännä katseesi siihen, miten muut voivat hyötyä osaamisestasi.

Sisällöntuotannossa on tärkeää osata jakaa sitä oikein, jotta saat näkyvyyttä julkaisuillesi. LinkedIn pitää lyhytlauseisista postauksista. Laita aina postaukseen vetävä otsikko ja muista lisätä loppuun hastagit. Linkit lisätään vasta kommenttikenttään postauksen maksimaalisen näkyvyyden takaamiseksi. Kokeile eri ajankohtia jakamiselle. Sunnuntai-ilta toimii hyvin, samoin arkiaamupäivät.

It’s a social network – ole sosiaalinen

LinkedIn rakastaa keskusteluja, koska se on verkostoitumisalusta. Etsi tuttuja, etsiä potentiaalisia asiakkaita, työnantajia, yhteisyökumppaneita verkostoon ja verkostoidu rohkeasti uusien, mielenkiintoisten tyyppien kanssa.

LinkedInin on rakennettu niin, että se helpottaa yhteydenpitoa verkoston kanssa. Notifications-kohtaa tulee ehdotuksia: vuosipäivä, onnittele uudesta työpaikasta/-tehtävästä, suoritetusta tutkinnosta jne. LinkedIn auttaa sinua laittamaan viestiä verkostolle. Olethan huomannut, että Notifications-kohtaa voi säädellä omien mieltymysten mukaisesti.

Erottaudu – ole rohkeasti persoonallinen

Erottautuminen massasta vaatii rohkeutta ja uskallusta olla oma itsensä. Persoona erottaa sinut muista henkilöistä, joilla on samantyyppinen osaaminen. Ole aito. Hyödynnä surutta vahvuuksia. Kerro rohkeasti mielipiteesi, vaikka se ei kaikkia miellytä.

Pidä profiili ajan tasalla

Päivitä profiilia aika ajoin. Profiilikuva on sinun virtuaalinen kädenpuristus. Lisää profiliin taustamateriaalia (media), joka kertoo enemmän, mitä sinä oikeastaan teet. Pidä yhteystiedot ajantasalla ja helposti löydettävissä myös summary-osiossa. Lisää skills-osioon vähintään 5 taitoa. Headhunterit ja muut LinkedIn-jäsenet kontaktoivat 33 kertaan useammin henkilöitä, joilla on vähintään 5 taitoa mainittuna profilissa. Pyydä ja anna suosituksia (recommendations).

Käytä aktiivisesti LinkedInin eri osioita

Tiesitkö, että LinkedIn palkitsee henkilöitä, jotka käyttävät aktiivisesti palvelua? Avainsanojen lisäksi algoritmi suosii henkilöitä, jotka ovat aktiivisia alustalla ja käyvät siellä usein. Toisten profiilien kurkkiminen ja muiden keskusteluiden seuraaminen ei riitä, vaan sinun pitää olla likettää, kommentoida ja postata –  ota siis alustasta tehot irti.