fbpx

Voinko lomalla kasvattaa strategista verkostoa?

Artikkelit

Voi ja pitääkin! Verkostoituminen on vuorovaikutusta ihmisen välillä, eikä se lopu lomakaudella. Uran rakentaminen ei tunne aikaa eikä paikkaa. Käytä siis aika hyväksesi! Olet 24/7 henkilöbrändisi edustaja tai uhri. Vapaa-ajalla tapaat laajemman kirjon ihmisiä kuin työkuvioissa. Arkisiin ja epämuodollisiin tilaisuuksiin kätkeytyy mahdollisuuksia, jotka voivat auttaa sinua työelämässä ja sen ulkopuolella. Osallistuminen sukujuhliin tai lapsesi kannustaminen Helsinki Cupin kentän laidalla saattaa avata uuden oven työelämässä tai tuoda uuden asiakkaan.

Pidä siis itsesi avoinna mahdollisuuksille ja esittele itsesi jokaisessa kohtaamisessa. Kerro itsestäsi, tavoitteistasi ja toiveistasi. Ajankäyttömme tehostuu, jos asetamme kohtaamisille tavoitteita. Porin Jazz ei olekaan enää vain pari ilmaista drinksua VIP-teltassa, vaan leimaamalla itsesi verkostoitumis-moodille, hankit illan aikana uuden asiakkaan, tärkeän kontaktin tai sillanrakentajan tulevia mahdollisuuksia varten. Epävirallisissa kohtaamissa olemme oma itsemme ja sen myötä luotettavampia kumppaneita liike-elämän suhteissa. Annan sinulle kolme vinkkiä kesän kohtaamisiin.

  1. Tavoite Päätä oma tavoitteesi tai kuinka moneen henkilöön haluat tutustua tapahtumassa
  2. Valmistautuminen Mieti valmiiksi pari tapahtuman teemaan tai ajankohtaiseen asiaan liittyvää kysymystä. Harjoittele hissipuheesi. Ensivaikutelman tekemiseen ei tule toista mahdollisuutta. Ota mukaan pino käyntikortteja ja laita kännykällä henkilökohtainen LinkedIn-kutsu perään.
  3. Rohkeus Ole epäsuomalaisen rohkea ja mene keskustelemaan tuntemattoman henkilön kanssa. Muista nauttia alkoholia kohtuudella.

Aurinkoista ja rentouttavaa kesää! Jos tarvitset tukea, miten verkostoja kasvatetaan, niin pyydä tarjous tai kysy syksyn koulutuksista. Verkostot rakentuvat kommunikaatiossa. Sinä päätät, oletko mukana?